marți, 14 februarie 2017

PANNA COTTA

Budinca Italiana, noi suntem indragostiti de acest desert!
  • INGREDIENTE: 

400 ml smantana
100 ml lapte
3 linguri zahar
10 g gelatina
1 vanilie
Pentru jeleu: 300 ml suc de zmeura, 15 g gelatina.

Nu am facut prea multe poze,deoarece e foarte simplu de facut.
  • MOD DE PREPARARE:
Punem gelatina la inmuiat in apa rece pentru 10 minute.
Punem smantana si laptele intr-o cratita la foc mic si aducem la punctul de fierbere (sa nu inceapa sa fiarba).Cand e fierbinte adaugam zaharul si vanilie,mai lasam 10 ascunde pe foc si dam deoparte.Adaugam gelatina inmuiata si amestecam bine. Clatim forme sau pahare cu apa rece si punem compzitia in ele.Dam la rece pane se incheaga.
Cand panne cotta e aproape inchegata preparam jeleul. Amestecam sucul  de zmeura cu gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si turnam peste compozitia din pahare. Dam din nou la rece pana se incheaga. Si servim cu multa pofta.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu