vineri, 24 martie 2017

Ciorba de salata verde de post

Ciorba de salata verde.

E prima oara cand fac ciorba de salata verde de post. Pana acum o faceam cu lapte si oua, iar acum fiind post m-am gandit ca ce ar fi sa folosesc in loc de lapte apa. Si a iesit foarte gustoasa.




  • Ingrediente:
1 capatana salata verde de 400-500 g
4 catei usturoi
2 cepe 
un morcov mare sau 2 morcovi mici
1 lingura orez
ulei
sare
marar verde
1,5 l -1,8 l apa


                     Daca va plac retetele mele va astept si aici.

  • Mod de preparare:
Spalam salata si daca e prea mare o taiem.
Tocam ceapa marunt.
Morcovul il radem pe razatoarea cu ochiuri mici
Usturoiul si mararul le tocam marunt.
Incingem ulei intr-o oala si calim ceapa impreuna cu morcovul.

Cand s-au inmuiat adaugam salata tocata impreuna cu usturoiul si mararul


Amestecam bine si lasam asa cateva minute pe foc pana se inmoaie salata si isi lasa zeama.


Dupa ce s-a inmuiat si a fiert putin adaugam apa si sare dupa gust si o lasam sa fiarba bine

Cand salata a fiert adaugam orezul si lasam pana fierbe si el. Daca mai trebuie mai punem sare si daca va place mai acra adaugati si putin otet. Mie imi place asa mai dulce.


Sa aveti pofta, iar pentru cei care postesc va doresc post usor!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu