miercuri, 15 martie 2017

Humus

pate vegetal de naut
Humus sau inlocuitor al pateului vegetal din comert.
Ca sa pregatiti humus aveti nevoie de un blender sau robot puternic ca sa iasa fin. Gustul este foarte bun datorita uleiului de masline si pastei de susan(tahini), fara ele nu e prea grozav. Cand a gustat sotul meu mi-a zis ca e bun ,dar iti vine sa tot mananci,deci concluzia: e super bun.Mai ales ca nautul este un inlocuitor al carnii in post datorita proteinelor si fibrelor.
Din cantitatea de ingrediente noi mancam 2 - 3 dimineti din el pentru ca sintem 4 persoane mari si 2 persoane mici la masa, deci puteti face si mai putin.
  • Ingrediente:
500 g naut uscat
2-3 linguri tahini
10 linguri ulei de masline extravirgin
zeama de la 2 lamai
8 catei usturoi
2 lingurite sare
boia si patrunjel pentru ornat

  • Mod de preparare:
Punem nautul la inmuiat peste noapte,iar a doua zi  ii schimbam apa si il fierbem  2 ore sau pana e fiert.

A doua zidupa ce s-a inmuiat



Dupa ce a fiert ii scurgem apa intr-o cana si nautul il punem in robot impreuna cu celelalte ingrediente. Daca nu incape tot in robot il faceti pe rand  ca sa iasa fin ca un piure.

Si mixam pana devine cremos.


Il punem in castron si si adaugam cate putin din apa in care a fiert, gustam de sare si daca mai lipseste ceva mai adaugam

Punem in vasul din care servim si ornam: punem ulei de masline in mijloc si pe margini boia si patrunjel verde.
Este foarte aromat, gustos si satios. Se serveste la temperatura camerei.

E super delicios.
Pate de naut








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu